Ağustos 18, 2010

Bugün günlerden Pakistan









Pak insanlar diyarı Pakistan yüzyılın en büyük afetini yaşıyor. Ülke topraklarının 10'da 1'i sular altında. 900 bin ev kullanılamaz durumda. 30 milyon Pakistanlı selden etkilendi. 1400'den fazla ölü var. Muson yağmurları halen devam ediyor. Sel mağdurları, yaşadıkları şokun altında, eve, aşa, ilaca muhtaç.

İstanbul'un ender serin akşamlarından birini bulmuş balkonda bunları yazarken Pakistan'da kriz masaları mağdurlara en kısa zamanda ulaşmanın mütalasını yapıyor, onlar için koşturuyor muhakkak.

Bugün biz de Pakistan dedik. Pakistan'dan sel haberleri geldiğinde boyutlarının bu denli büyük olduğu bilinmiyordu. Vakıf merkezinde Pakistan büyükelçisinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi, İHH'nın Pakistan kampanyası ilan edildi. Pakistan için yapılacak çok şey var. Zamanında müdahale edilmezse insanların açlık ve salgın hastalık nedeniyle hayatını kaybedebileceği, selden zarar gören yollar nedeniyle halen ulaşılamayan afet bölgeleri olduğu belirtiliyor. Selden dolayı öksüz veya yetim kalmış çocuklar geliyor aklıma... Sel suları üzerinde oyun kuruyorlar belki kim bilir, ne de olsa onlar hayatın en güzel halinde çocukluk halindeler...

Bugün gazetede ajanslardan Pakistan fotoğrafları seçiyordum. Teknoloji bu noktada devreye giriyor, binlerce kilometre uzaktaki kardeşlerimizin durumunu bir nebze anlayabilmek onlara destek olabilmek için bilgi burda değer kazanıyor.

Bugün günlerden Pakistan, Pakistan fotoğraflarını paylaşıyorum.

Evet iyilik şimdi Pak insanlar diyarı için: http://www.ihh.org.tr/